| Politie verspreidt beelden gewapend overval

Politie verspreidt beelden gewapende overval vzw 'La Ferme Nos Pilifs'

ADD
© BRUZZ
11/05/2021

Op woensdag 17 februari omstreeks 15.10 uur werd in Neder-Over-Heembeek gepoogd een gewapende overval te plegen op vzw "La ferme Nos Pilifs", in de Trasserweg. De politie verspreidt nu beelden.

Op de beelden is te zien hoe twee personen de boerderij van de vzw betreden en in de richting van het administratief gebouw stappen. Ze dringen de ruimte binnen en gaan onmiddellijk de confrontatie aan met een bediende. Ze doen hem teken dat hij geen geluid mag maken en doen dit onder bedreiging met een mes door de ene, de andere met een hamer.

De eerste dader gaat een bureau binnen waar er een vergadering bezig is. Hij bedreigt de aanwezige personen met zijn mes en eist de inhoud van de kluis. Ook de tweede dader komt binnen en dreigt opnieuw met zijn hamer. De eerste dader verlaat de zaal en zet zijn zoektocht naar de kluis verder.

Kale reis

Aangezien de vereniging geen rijkdom bezit en de situatie tot niets leidt, vluchten de daders al lopend weg. Vermoedelijk zijn ze in een vluchtwagen gestapt.

De eerste dader is normaal tot zwaar gebouwd en is ongeveer 1m70 lang. Hij heeft een rond gezicht. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek, een donkere jas met kap en sportschoenen.

De tweede dader is mager en is ongeveer 1m70 lang. Hij droeg een donkere broek en een donkere trainingsjas met kap vermoedelijk van het merk Nike.

Sommige elementen in het onderzoek doen vermoeden dat de wagen die door de daders werd gebruikt bij hun vlucht een grijze Opel Corsa zou kunnen zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni