Politie waarschuwt dag voor La Boum 2: 'Deelnemers riskeren boete'

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| In totaal zijn acht deelnemers en 26 agenten gewond geraakt tijdens La Boum op 1 april in het Ter Kamerenbos

De burgemeester van Brussel-Stad Philippe Close (PS), het parket van Brussel en de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene waarschuwen in een gemeenschappelijke communiqué dat de politieaanwezigheid op zaterdag in het Ter Kamerenbos wordt verscherpt. Iedereen die wil deelnemen aan 'La Boum 2' riskeert een boete.

Het evenement La Boum 2, een initiatief van het collectief L'Abîme, is niet toegelaten en iedereen die tijdens die bijeenkomst wordt geverbaliseerd voor niet-naleving van de coronamaatregelen zal vervolgd worden. Dat brengen de Brusselse burgemeester, de Brusselse politie en het Brusselse parket vrijdag in herinnering.

Op sociale media hebben verschillende duizenden mensen al aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in het evenement op 1 mei of dat ze erheen gaan. In sommige posts staat zelfs te lezen dat het evenement toegelaten zou zijn, maar dat klopt niet. Het originele evenement is verwijderd, maar een nieuw evenement trok alweer 3.000 geïnteresseerden en mensen die 'gaan'.

Boete of aanhouding

“Er werd geen toelating gegeven voor het evenement 'La Boum 2', aangekondigd op sociale media, dat zou plaatsvinden in het Ter Kamerenbos. De politie zal hierop toezien en haar aanwezigheid verscherpen", klinkt het in een persbericht.

"We raden iedereen af om hieraan deel te nemen. Het is belangrijk om de sanitaire maatregelen te blijven respecteren."

Indien nodig zal de politie ingrijpen, wordt verduidelijkt in het persbericht. Deelnemers riskeren dus een boete of een administratieve aanhouding.

"Het parket van Brussel wenst iedereen eraan te herinneren dat elke persoon die tijdens deze bijeenkomst wordt geverbaliseerd voor niet-naleving van de coronamaatregelen vervolgd zal worden conform de huidige geldende richtlijnen van strafrechtelijk beleid.”

Beluister hier het gesprek dat BRUZZ voerde met één van de bezoekers van La Boum 2.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?