| Opvallend was dat de brandstichter op zijn hoofd een witte skibril droeg.

Politie zoekt brandstichter Schaarbeeks politiecommissariaat

© Belga
28/02/2021

De politie is op zoek naar een verdachte die bij de rellen op 13 januari in Brussel brand heeft gesticht aan een Schaarbeeks politiebureau. De rellen vonden plaats na een betoging.

De rellen op 13 januari vonden plaats na een betoging voor de overleden Ibrahima Barrie. Die 23-jarige man was enkele dagen eerder opgepakt door de politie Brussel Noord, maar overleed nadien in nog onduidelijke omstandigheden.

De rellen escaleerden rond 17.30 uur, toen relschoppers oprukten tot aan het Liedtsplein en daar het politiekantoor vernielden. Eén van hen goot een jerrycan met brandversneller leeg tegen de gevel van het wijkcommissariaat, dat vuur vatte. De burgers die zich nog in het gebouw bevonden, konden maar net op tijd ontkomen.

Op vraag van het parket en de Brusselse onderzoeksrechter verspreidt de politie nu een opsporingsbericht van de verdachte. Het gaat om een jongeman met donkere huidskleur en zwart haar. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte jas van het merk Adidas, een zwarte trainingsbroek met rode lijnen en zwart met witte baskets van het merk Nike type Air Max. Opvallend was dat hij op zijn hoofd een witte skibril droeg. Verder had hij een zwarte rugzak bij zich.

Wie deze persoon herkent of meer informatie over deze feiten heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de speurders op het gratis nummer 0800 /30 30 0. Getuigenissen kunnen ook worden gestuurd naar opsporingen@police.belgium.eu.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni