Politie zoekt Brusselse bewakingsbeelden in moordonderzoek Kraainem

© PhotoNews
| Themabeeld
Updated: 13-04-2022 - 17:45

De federale politie is, in het kader van het onderzoek naar de moord in Kraainem op 24 maart, op zoek naar bewakingsbeelden die op donderdag 24 maart de openbare weg tonen in Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat staat in een opsporingsbericht.

De twee slachtoffers, de 46-jarige Magali W. en haar 17-jarige dochter Coline, werden op 24 maart dood aangetroffen in hun woning in de Annecylaan in Kraainem. Daar woonden ze samen met verdachte Pierre D. Magali W. en Pierre D. vormden jarenlang een koppel maar die relatie was op de klippen gelopen.

Het was D. zelf die op 24 maart 's avonds de hulpdiensten verwittigde toen hij in de gezinswoning een bloedplas ontdekte in de inkomhal. De hulpdiensten troffen vervolgens in de woning de lichamen van beide slachtoffers aan. Zij waren met verschillende messteken om het leven gebracht.

De gsm's van beide slachtoffers waren verdwenen, net als de wagen van Magali W., maar verder zouden er geen aanwijzingen geweest zijn dat het om een inbraak ging. Wel wees een en ander erop dat de beide slachtoffers al in de nacht van 23 op 24 maart om het leven waren gebracht.

Etterbeek

Pierre D. werd al kort na de ontdekking van de dubbele moord opgepakt en door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld. De man ontkent echter sinds zijn arrestatie dat hij iets met de feiten te maken heeft. Volgens Pierre D. heeft hij die nacht doorgebracht bij een vriend in Etterbeek. Die vriend heeft dat ook al in twee verhoren bevestigd.

Op 27 maart, drie dagen na de feiten, had het parket Halle-Vilvoorde een opsporingsbericht verspreid voor het verdwenen voertuig van Magali W, een grijze Škoda Roomster. Dat voertuig werd intussen teruggevonden in Sint-Lambrechts-Woluwe, in de omgeving van de Tweelindenlaan, de Albert-Elisabethlaan, en de Stafhouder Braffortstraat. Speurders zijn nu op zoek naar bewakingsbeelden van die drie straten.

Daarnaast zoeken ze ook bewakingsbeelden van de route tussen de plaats waar de Škoda werd achtergelaten en de buurt waar de vriend woont bij wie D. naar eigen zeggen de nacht heeft doorgebracht. Het gaat om de Tongerenstraat, de Tervurenlaan, de Galliërslaan, de Jubelberg, de Sint-Pieterssteenweg in Etterbeek, en de buurt gelegen tussen het Jubelpark en De Jacht.

Wie in het bezit is van bewakingsbeelden op deze plaatsen kan contact opnemen met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30 300.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?