© BRUZZ | De brand in het kraakpand in de Hoogstraat in Brussel.

Politie zoekt krakers voor brand in de Hoogstraat

© BRUZZ
28/01/2020

Afgelopen zomer brak brand uit in een kraakpand in de Hoogstraat. Na afloop werd een verkoold lichaam teruggevonden. De politie is op zoek naar de krakers, om hen te verhoren als getuigen.

Op vrijdag 09 augustus 2019 omstreeks 21u30 brak in Brussel een brand uit in een gebouw gelegen op het kruispunt van de Hoogstraat en de Cellebroersstraat. Tijdens de interventie van de hulpdiensten werd een verkoold lichaam aangetroffen. Het onderzoek doet vermoeden dat het om een ongeluk gaat.

Het leegstaande gebouw werd op het ogenblik van de brand gebruikt door krakers. De onderzoekers willen nu meerdere getuigen identificeren om zo hun verhaal te kunnen horen.

De eerste persoon is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft grijs haar en een grijze onverzorgde baard. Hij droeg een zwarte vest en een militaire pet.

De tweede persoon zou de voornaam ‘Radù’ hebben. Hij is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft zwart haar. Hij droeg een zwarte pull met kap met het opschrift Reebok.

De derde persoon is ongeveer 1m80 lang, normaal gebouwd en heeft zwart haar. Hij droeg een grijze T-shirt, een zwarte vest, een zwarte pet en een zwarte schoudertas.

De vierde persoon heeft als roepnaam ‘Calcùl’. Hij is ongeveer 1m80 lang, normaal gebouwd en heeft een buikje. Hij heeft donker haar en beide armen zijn volledig getatoeëerd.

De vijfde persoon laat zich ‘Liviù’ noemen en zou afkomstig zijn van Constanta in Roemenië. Hij is ongeveer 1m70 lang en normaal gebouwd. Hij heeft kortgeknipt grijs haar.

De bijnaam van de zesde persoon is ‘le Hongrois’. Hij is ongeveer 1m70 lang en slank gebouwd. Hij heeft bruin haar en een baard. Hij mankt of gebruikt een wandelstok. Hij had een grote blauwe rugzak bij.

Herkent u deze personen, weet u waar ze verblijven of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 0.

Getuigenissen kunnen ook worden gestuurd naar opsporingen@police.belgium.eu.

Dit bericht kan u nalezen op www.police.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Justitie, Hoogstraat, brand , kraakpand

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie