Verdachte aangehouden voor brand in kraakpand Hoogstraat

EDB
© BRUZZ
04/09/2019

Er is een verdachte aangehouden voor de brand die op 10 augustus in een kraakpand in de Hoogstraat woedde. Over het mogelijke motief is voorlopig niets geweten. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet gekend.

Dat meldt La Capitale, en wordt aan onze redactie bevestigd door het Brussels parket. “Er werd een verdachte met de initialen I.C. in beschuldiging gesteld en onder aanhoudingsmandaat geplaatst omwille van brandstichting,” zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. “Het gaat om een 51-jarige, Roemeense man. Naar het motief is een onderzoek gaande.”

Volgens de krant woonde de verdachte samen met het slachtoffer in het kraakpand. Die informatie kan evenwel niet bevestigd worden door het parket.

Het kraakpand in de Hoogstraat vatte op 10 augustus omstreeks 21.30 uur vuur. Hoewel brandweerlui, politie en ziekenwagens snel ter plaatse waren, werd een verkoold lichaam teruggevonden. De identiteit van het slachtoffer is nog niet gekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Samenleving , Justitie , verkoold lichaam , kraakpand , Hoogstraat , Brussels parket , Willemien Baert

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni