Politie zoekt verdachten gewapende overval

© Politie
| Beide daders hebben een getaand uiterlijk, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst volgens de politie. De eerste dader is ongeveer 1m80 lang, mager gebouwd en heeft een baard.
Updated: 23-10-2019 - 07:10

Op zondag 14 juli 2019, rond 14.20 uur, werd in Sint-Jans-Molenbeek een gewapende overval gepleegd in een Carrefour express aan station Brussel-West. De politie is op zoek naar de identiteit van de twee daders.

Op beelden van de politie is te zien hoe de twee daders het kantoor van de winkel binnendringen en met een wapen geld uit de kluis eisen. Omdat de aanwezige werknemer de code niet kende kwamen de daders uiteindelijk van een kale reis thuis.

Beide daders hebben een getaand uiterlijk, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst volgens de politie. De eerste dader is ongeveer 1m80 lang, mager gebouwd en heeft een baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze jas, een zwarte pet en een afgebleekte blauwe jeans. Hij had ook een zwarte rugzak bij.

De tweede dader is ongeveer 1m70 groot, normaal gebouw en heeft een ringbaard onder de kin. Hij droeg een blauwe donsjas, een sjaal, een zonnenbril en een zwarte pet met wit logo. Hij is rechtshandig en had een pistool.

Herkent u deze daders of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 /30 30 0. Getuigenissen kunnen ook worden gestuurd naar opsporingen@police.belgium.eu Dit bericht kan u nalezen op www.police.be.

Supermarkten regelmatig doelwit van overvallen

Het is niet de eerste keer dat Brusselse supermarkten te maken krijgen met hold-ups. Zo werd een Delhaizewinkel aan de Akenkaai was het afgelopen halfjaar nog zeven maal het slachtoffer van een gewapende overval.

“Machete, mes, pistool of gewoon met de vuist. We hebben inmiddels alles gezien," klonk het eind september nog bij Babak Zohrevand, co-manager van de winkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?