| Het Texaco-tankstation op de De Limburg Stirumlaan in Wemmel.

Politie zoekt verdachten van vier gewapende overvallen in Wemmel

© Belga
27/03/2022

De federale politie is op zoek naar twee mannen die tussen 28 juli 2021 en 21 november 2021 vermoedelijk vier overvallen pleegden in Wemmel. Ze haalden telkens een vuurwapen boven en bedreigden het personeel en klanten van de winkels. De twee liepen tijdens hun vlucht elke keer richting de Brusselse Modelwijk.

De eerste overval vond plaats op 28 juli 2021 in het Texaco-tankstation op de De Limburg Stirumlaan in Wemmel, rond 9.05 uur. Dat is net op de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Nog geen twee weken later, op 8 augustus 2021, kreeg hetzelfde tankstation opnieuw bezoek van de twee overvallers. De overvallers bedreigden daarbij telkens de medewerker aan de kassa en gingen aan de haal met cash en sigaretten.

Op 10 november 2021 overvielen de twee verdachten om iets voor 11 uur de Krëfel op de Romeinse Steenweg. Twee dagen later, op 12 november 2021, pleegden ze hun vierde overval, op de Albert Heijn, ook op de Romeinse Steenweg. Bij die twee feiten hadden ze ook pepperspray bij.

Verdachten

De eerste verdachte is tussen 1m60 en 1m70 lang, mager gebouwd en heeft een lichtbruine huidskleur. Hij droeg een blauwe trainingsbroek met rode strepen van de voetbalclub Arsenal en van het merk Adidas.

De twee verdachte is tussen 1m70 en 1m80 lang en heeft ook een lichtbruine huidskleur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek van het merk Joma. Beide verdachten spraken Frans.

Wie meer informatie heeft over de zaak kan die melden via het tipformulier op de website van de federale politie of via het gratis nummer 0800/30300.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni