© BELGAIMAGE | B

Politieagent overleden na mesaanval in de Aarschotstraat, aanvaller neergeschoten

JP
© BRUZZ - Belga
10/11/2022
Updated: 10/11/2022 21.13u

In de Aarschotstraat in Schaarbeek zijn donderdagavond twee agenten neergestoken. Eén van de agenten is tijdens de aanval overleden, zo bevestigt het parket. De aanvaller zou zijn neergeschoten.

De feiten deden zich omstreeks 19.15 uur voor in de Aarschotstraat in Schaarbeek. Volgens de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) werd daar een patrouille aangevallen door een man die gewapend was met een mes. "Die man stak de twee agenten neer, maar die konden nog versterking oproepen. Een inspecteur van een patrouille die in versterking was gekomen, maakte vervolgens gebruik van zijn vuurwapen om de aanvaller te neutraliseren.

Zowel de twee gewonde inspecteurs als de aanvaller werden overgebracht naar het ziekenhuis." Eén van de gewonde agenten, die in de hals was geraakt, is intussen aan zijn verwondingen overleden. De aanvaller zou volgens verschillende media dan weer in het been en in de buik geraakt zijn. Over het motief van de man is nog niets bekend.

"Er is een perimeter ingesteld en er zijn verschillende onderzoeksdaden bevolen om na te gaan wat er zich precies heeft afgespeeld", zegt parketwoordvoerster Sarah Durant.

Het parket zou later vanavond of vrijdagvoormiddag verder communiceren via een persbericht, zodra er meer informatie beschikbaar is.

Video: Tom Coninx

Op Twitter regent het steunbetuigingen aan de nabestaanden van de politieagent. Zo schrijft de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene: "Ons politiekorps wil haar oprechte medeleven betuigen aan de familie van de collega van de zone BruNo die tijdens de dienst overleden is en leeft mee met het politiekorps. Onze gedachten gaan ook uit naar de familie en naasten van onze collega's."

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) laat weten: "Dit is een onaanvaardbare daad die niemand onverschillig kan laten, omdat het een aanval is op een van de fundamenten van onze samenleving: veiligheid."

"De aanval van vandaag op de politieagenten van de politiezone Brussel-Noord herinnert ons eraan hoezeer onze politieagenten worden blootgesteld tijdens hun taken en opdrachten. Namens de Brusselse regering betuig ik onze deelneming aan de familie van het overleden slachtoffer en betuig ik onze steun aan zijn gewonde collega."

Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft op Twitter gereageerd op de aanval. "Verschrikkelijk drama en hartverscheurend nieuws," zo schrijft ze. Ze betoont haar steun aan de nabestaanden en de medewerkers van de politiezone Noord. Ze laat weten dat ze de situatie van kortbij opvolgt en in nauw contact staat met de burgemeester, de korpschef en de veiligheidsdiensten.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie