Een agente werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Jonge agente buiten levensgevaar na incident in Brussels cellencomplex

JP
© BRUZZ - Belga
07/02/2023
Updated: 08/02/2023 12.31u

Een jonge politievrouw van de zone Brussel Hoofdstad Elsene werd dinsdag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een aangehouden persoon had haar zware klappen uitgedeeld. Woensdagmiddag maakte het Brusselse parket bekend dat de vrouw niet langer in levensgevaar verkeert. Het incident vond plaats in het cellencomplex aan de Koningsstraat in Brussel.

Het incident deed zich tussen 16.30 uur en 17.00 uur voor toen de politie een gearresteerde persoon binnenbracht in het cellencomplex, zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere: "Die persoon verzette zich hardhandig tegen zijn opsluiting en heeft onze collega zware klappen toegediend."

Er kwam een MUG-team ter plaatse, waarop de agente in kritieke toestand overgebracht werd naar het ziekenhuis.

Deze persoon was eerder die namiddag bestuurlijk van zijn vrijheid beroofd wegens verstoring van de openbare orde. Voor deze persoon werd de zogenaamde “Nixon”-procedure ingeleid, aangezien aan de wettelijke criteria leek te zijn voldaan, en hij werd overgebracht naar het RAC in afwachting van zijn overbrenging naar het ziekenhuis.

Volgens de eerste vaststellingen viel de 41-jarige man de twee politieagenten aan die de fouillering uitvoerden en sloeg hij een van hen herhaaldelijk. Een 21-jarige politieagente, die ter versterking was gekomen, zou op haar beurt meerdere malen in het gezicht zijn geslagen. De persoon werd vervolgens door de politie overmeesterd. De agente verloor in het cellencomplex het bewustzijn en werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Woensdagmiddag kwam het Brusselse parket met het bericht dat zij buiten levensgevaar verkeert.

De verdachte, die nog steeds gerechtelijk van zijn vrijheid is beroofd, zou later vandaag moeten worden verhoord. In het belang van het onderzoek geeft het parket van Brussel geen verdere commentaar.

De korpschef van de Brusselse lokale politie, hoofdcommissaris Michel Goovaerts, was dinsdagavond in het ziekenhuis om daar de familie van de agente op te vangen.

Het cellencomplex werd de voorbije twee jaar regelmatig bekritiseerd wegens een gebrek aan toezicht na drie overlijdens in een periode van nog geen twee jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni