Politieman aangehouden in onderzoek Sky ECC

© Peter Dhondt/BRUZZ

De politieman die eerder deze week werd opgepakt in een onderzoek van het federaal parket, is aangehouden door de onderzoeksrechter. “Hij werd in verdenking gesteld voor schending van het beroepsgeheim en voor ongeoorloofde consultaties in politiedatabanken,” meldt woordvoerder Eric Van Duysse. De naam van de man dook op in het Sky ECC-dossier.

Woensdagavond vielen speurders van de federale gerechtelijke politie van Brussel binnen in het politiecommissariaat van Vorst. Kort daarvoor hadden ze een politieman die er werkt opgepakt in zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek. De naam van de man dook op in enkele van de miljoenen berichten die in het gekraakte Sky ECC-netwerk werden onderschept, valt te horen bij het federaal parket. Op welke manier de politieman betrokken is bij criminele feiten, wordt nog onderzocht. “Op dit moment kunnen we nog niet bevestigen dat hij betrokken is bij misdaadbendes of de maffia, dat moet het onderzoek nog uitwijzen," zegt Eric Van Duysse, woordvoerder van het federaal parket.

De politieman werd donderdagavond door de onderzoeksrechter in Brussel verhoord en zit inmiddels in de cel. “Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor ongeoorloofde consultaties in politiedatabanken en voor schending van het beroepsgeheim,” aldus Van Duysse. De man verschijnt volgende week voor de raadkamer, die moet oordelen over zijn verdere aanhouding.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?