Politieman Brussel Zuid krijgt 2 jaar cel voor brandstichting

© PhotoNews
| De man zou zijn eigen wagen in brand hebben gestoken om de verzekeringspremie op te strijken.

Een 36-jarige politie-inspecteur uit Vlezenbeek is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar voor een reeks brandstichtingen en oplichting.

De dertiger was volgens het openbaar ministerie verantwoordelijk zijn voor een resem brandstichtingen die tussen mei en eind september plaatsvonden in het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw.

Zo zou hij zijn eigen wagen in brand hebben gestoken om de verzekeringspremie op te strijken. Daarnaast zou hij ook snoeiafval, twee parasols, een andere voertuig en papierafval in brand hebben gestoken.

Volgens de rechter stichtte de politieman van Brussel Zuid (Anderlecht, Vorst, Sint-Gillis ) brand aan zijn eigen voertuig en lichtte hij op die manier zijn verzekering op. Daarnaast werd hij ook vervolgd voor een reeks kleinere brandstichtingen, maar die werden niet allemaal bewezen verklaard.

Mogelijk gaat de man in beroep tegen zijn veroordeling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?