Politiemensen gewond door projectielen: Close dient klacht in

© Dogfael
| De Sint-Katelijnekerk aan de Vismarkt was het toneel voor het geweld tegen agenten.

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) gaat een klacht tegen onbekenden indienen nadat twee agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene in de nacht van donderdag op vrijdag gewond raakten tijdens een interventie op het Sint-Katelijneplein.

Hij bevestigde vrijdag een bericht van La Dernière Heure dat de agenten kort voor 2 uur met voorwerpen werden bekogeld toen ze opgeroepen werden voor geluidsoverlast.

Een van de politiemensen is een week werkonbekwaam. Burgemeester Close vindt het "onaanvaardbaar" dat politiemensen bekogeld worden. Hij sprak zijn steun uit voor de gewonde agenten en riep het politiekorps op om alles in het werk te stellen om de daders zo snel mogelijk te vinden.

"Er mag in Brussel geen gevoel van straffeloosheid ontstaan. Ik zal nooit toelaten dat men de ordediensten aanvalt, die moeten waken over de veiligheid van onze medeburgers," aldus nog Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?