De Brusselse politie

| De Brusselse politie.

Politiezone Noord gaat proactief te werk tegen huiselijk geweld

HD
© Belga
28/03/2020

De dienst slachtofferhulp van de politiezone Brusselse Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) neemt actief contact op met mensen die de laatste drie maanden op het politiebureau een klacht hebben ingediend wegens intrafamiliaal geweld. Via deze oefening proberen ze te peilen naar de evolutie van hun situatie sinds de lockdown.

De politie is van mening dat het nog te vroeg is om een duidelijk beeld te krijgen van de evolutie van familiaal geweld met de opsluiting. "We hebben nog geen gegevens die ons in staat stellen om te zeggen dat er een toename van geweld is, maar gezien de situatie hebben we besloten om proactief contact op te nemen met de slachtoffers om te zien hoe hun situatie zich ontwikkelt", zegt woordvoerster Audrey Dereymaeker.

De politie van Brussel-Noord heeft ook contact opgenomen met de verschillende verenigingen die actief zijn op het gebied van huiselijk geweld op haar grondgebied. "We wilden hen laten weten dat het niet is omdat er opsluiting is, dat we niet voor de slachtoffers zullen zorgen, integendeel," aldus Dereymaeker, "we willen echt dat ze weten dat ze niet moeten aarzelen om naar de politie te gaan".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Justitie, huiselijk geweld, coronamaatregelen, BruNo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni