Politiezone Noord neemt Tesla van wegpiraat in beslag

© Politiezone Brussel-Noord

Voor de tweede keer is een wagen van een wegpiraat bestuurlijk in beslag genomen door de lokale politie van Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node. De politiezone Brussel Noord wil daarmee aantonen dat het verkeersveiligheid serieus neemt.

De inbeslagname gebeurde donderdagnamiddag aan het Kolonel Brémerplein in Schaarbeek. Een bestuurder van een Tesla reed vanuit de Daillylaan aan ongepaste snelheid door een zone 30. De politie heeft de chauffeur een aantal straten achtervolgd en nadien beslist om het voertuig in beslag te nemen.

Dat kan volgens het politiereglement, wanneer een bestuurder zodanig gevaarlijk rijgedrag vertoont dat het leven van anderen in gevaar brengt. De wagen blijft dan wel slechts één dag in handen van de politie. “Tijdens de achtervolging heeft de bestuurder meerdere verkeersovertredingen begaan en bijna een gezin aangereden”, zegt politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker. “Er is een pv opgesteld voor de inbreuken op de wegcode. Het parket beslist nu verder.”

De chauffeur is zijn Tesla vrijdagmiddag al komen ophalen bij de lokale politie. Het is daarmee de tweede keer dat de politiezone een wegpiraat tijdelijk uit zijn wagen zet.

Korpschef Frédéric Dauphin benadrukt dat de politiezone zulke inbeslagnames nu als functioneel instrument inzet, voor chauffeurs die niet gevoelig zijn aan de normale snelheidscontroles. "Verkeersveiligheid is een prioriteit van de politiezone Brussel Noord”, zegt Dauphin. “Onaangepaste snelheid en gevaarlijk rijgedrag op onze wegen zijn onaanvaardbaar. De bestuurlijke inbeslagname is een aanvullend instrument voor de politie om de veiligheid op onze wegen te garanderen en om ervoor te zorgen dat iedereen veilig naar huis terugkeert.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?