Pooierbende die vermoorde Eunice in prostitutie dwong veroordeeld

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Een witte mars in Sint-Joost voor de vermoorde Eunice (23). Zij werd in 2018 neergestoken door een ontevreden klant.

Vier leden van een bende die jonge Nigeriaanse meisjes in de prostitutie dwong in Brussel zijn veroordeeld tot celstraffen van 33 maanden tot 4 jaar. De bende dwong ook Eunice in de prostitutie. Zij werd in 2018 vermoord door een klant.

Vier Nigerianen die deel uitmaakten van een pooierbende zijn veroordeeld tot celstraffen van 33 maanden tot 4 jaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De bende bracht jonge, Nigeriaanse vrouwen naar ons land en dwong ze in de prostitutie, terwijl hen een andere job beloofd was. Onder hen ook Eunice, de 23-jarige vrouw die in 2018 werd vermoord in de Linnéstraat in Sint-Joost-ten-Node.

De 17-jarige verdachte voor de moord op Eunice moet nog voor het hof van assisen verschijnen, de leden van de pooierbende is intussen veroordeeld. Eén pooister heeft minstens acht meisjes uitgebuit. Zij krijgt nu een celstraf van 33 maanden. Haar broer kreeg bij verstek 40 maanden.

Twee andere bendeleden die hielpen met de smokkel naar België werden bij verstek veroordeeld tot 40 maanden en 4 jaar cel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?