Pooister dwingt jonge meisjes in prostitutie en krijgt 4 jaar cel

© PhotoNews

Een Brusselse pooister is veroordeeld tot 4 jaar cel omdat ze minstens acht meisjes in de prostitutie heeft gedwongen. De slachtoffers zijn jonge Nigeriaanse vrouwen die onder valse voorwendsels geronseld werden in hun thuisland, en vervolgens na een voodoo-ritueel via Liberia en Italië naar ons land werden overgebracht. Vier andere beklaagden kregen celstraffen tussen 15 en 40 maanden cel.

De politie startte twee jaar geleden een onderzoek naar de pooister toen er informatie binnenkwam over een Nigeriaanse vrouw die zo’n dertig jonge meisjes had laten overbrengen. De politie kon uiteindelijk acht slachtoffers in kaart brengen. Allen waren ze een carrière als kapster beloofd, maar ze moesten uiteindelijk een voodoo-ritueel ondergaan en werden naar Liberia gesmokkeld. Van daaruit werden ze met een rubberbootje naar Italië gebracht, om te belanden bij de Brusselse pooister die hen verplichtte om zich te prostitueren.

De hoofdverdachte werd vanmorgen veroordeeld tot 4 jaar cel. Haar broer en zus kregen straffen opgelegd van respectievelijk 30 en 15 maanden cel voor hun betrokkenheid bij de criminele organisatie. Twee kompanen die het Italiaanse luik van de operatie voor hun rekening hadden genomen, werden veroordeeld tot 18 en 40 maanden cel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?