Proces tegen agent die schijnhuwelijk door de vingers zag gaat van start

De vijftigste kamer van de correctionele rechtbank van Brussel behandelt maandag de zaak van een politieagent die zich mogelijk liet omkopen om een schijnhuwelijk door de vingers te zien.

De zaak kwam in september 2015 aan het licht na de uitzending op RTL-televisie van een undercover gefilmde video. Daarin werd de beschuldigde politieman getoond terwijl hij onderhandelde met twee gesprekspartners om een schijnhuwelijk door de vingers te zien.

De politieagent van Brussel-West, die in Jette werkte, vroeg geld in ruil voor diensten die het schijnhuwelijk geloofwaardig zouden maken.

In de gefilmde sequentie lijkt het erop dat de drie mensen elkaar kennen en al een tijdje in onderhandeling zijn. Er wordt gesproken over een geldbedrag van enkele honderden euro's dat al is betaald aan de politieagent, die opnieuw geld opeist. "Het is mogelijk dat u op een dag wordt ontboden bij de gerechtelijke brigade [...] zij zullen u dan vragen stellen om te zien of het een echt huwelijk is", zegt de politieagent.

Het parket van Brussel zag de beelden in september 2015 en liet daarop de verdachte aanhouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?