Ruim 2.200 burgerlijke partijen op proces van aanslagen

© BRUZZ-Belga-FOD Justitie
| De beschuldigden van de aanslagen in Parijs in 2015.

Meer dan 2.200 mensen hebben zich burgerlijke partij gesteld op het proces van de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Frankrijk, zo is donderdag uit gerechtelijke bron vernomen. Het proces werd vorige week voor het speciale hof van assisen van Parijs geopend.

Bovenop de bijna 1.800 burgerlijke partijen die er al waren, verschenen de eerste dagen van het proces nog honderden anderen voor het assisenhof om als slachtoffer erkend te worden. Donderdag stond het totaal op 2.232 mensen. Andere burgerlijkepartijstellingen worden nog op 4 oktober onderzocht, onder meer die van de gemeenten Parijs en Saint-Denis, van de Bataclan en van café La Belle équipe, waartegen het openbaar ministerie zich verzet. Burgerlijkepartijstellingen zijn mogelijk tot aan de requisitoirs.

Bij de aanslagen van 13 november 2015, de zwaarste ooit in Frankrijk, vielen 130 doden en meer dan 350 gewonden in Parijs en de voorstad Saint-Denis. Twintig verdachten worden gedurende negen maanden berecht. Veertien beschuldigden zijn aanwezig op het proces, onder wie Salah Abdeslam, de enige overlevende van de commando's die de aanslagen uitvoerden. Zes anderen, van wie er vijf vermoedelijk dood zijn, worden bij verstek berecht.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?