Sans-papier riskeert 4 jaar cel na neersteken marktkraamster vroegmarkt

© Bart Dewaele
| Een Afghaanse man en een vrouwelijke marktkramer kregen het met elkaar aan de stok over een plaatsje op de vroegmarkt.

De Afghaanse man die in februari een marktkraamster drie messteken toediende na een ruzie over een plaats op de Brusselse vroegmarkt, riskeert 4 jaar cel. De verdachte ontkent de feiten, ook al werden zijn vingerafdrukken op twee messen gevonden.

De feiten speelden zich af op 25 februari van dit jaar. Toen ontstond een ruzie tussen A.B., een Afghaanse man die illegaal op het grondgebied bleek te verblijven, en een vrouw die als marktkramer op de vroegmarkt (Mabru) stond.

De Afghaan verweet de vrouw zijn plaats op de markt ingenomen te hebben, weet La Capitale. Aanvankelijk installeerde A.B. zich nog naast de marktkraamster, maar toen de ruzie bleef oplopen wou het slachtoffer zich tot de veiligheidsagenten van de markt wenden. A.B. zou haar toen drie messteken, waaronder één in het gezicht en één in de rug, hebben toegediend met twee verschillende messen.

Vingerafdrukken

De verdachte ontkent niet dat er een ruzie ontstond tussen hem en het slachtoffer, maar beweert dat hij haar geen messteken heeft toegediend. Toch werden zijn vingerafdrukken op de twee messen gevonden. Nog volgens de verdachte was het de vrouw die hem zijn rechtmatige plaats op de vroegmarkt weigerde en stelde zij zich agressief op.

Het Brusselse parket heeft een celstraf van 4 jaar gevraagd voor A.B. Het vonnis valt op 30 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?