Verouderde verwarmingsketels in Brussel zijn ook zware vervuilers

| Verouderde verwarmingsketels in Brussel zijn zware vervuilers.

Schaarbeekse verhuurder vervolgd voor overlijden na reeks CO-vergiftigingen

TDN
© BRUZZ
17/02/2020

Het Brussels parket vervolgt een verhuurder van een appartement in Schaarbeek, omdat een van de bewoners van zijn pand overleden is na een reeks CO-vergiftigingen. De verwarmingsketel van het appartement voldeed niet aan de hedendaagse normen.

De Brusselse woningeigenaar staat terecht voor de correctionele rechtbank voor onvrijwillige doodslag. Aanleiding is het overlijden van een van zijn huurders in een gebouw in de Diamantlaan. De vijftigjarige man stierf in november 2016, na een reeks van CO-vergiftigingen wegens een verouderde verwarmingsketel. De verhuurder liet na die te vervangen.

De beklaagde riskeert een celstraf van 3 maanden tot 2 jaar, en moet mogelijk ook een schadevergoeding van 165.000 euro ophoesten. Dat schrijft de krant La Capitale maandag. De Brusselse eigenaar schuift de verantwoordelijkheid in de schoenen van de overleden man, die nooit een onderhoud van de ketel zou gevraagd hebben. Daardoor zou de afvoer van de verbrandingsgassen verstopt zijn geraakt.

Ook de Brusselse hulpdiensten hebben boter op hun hoofd, aldus de beklaagde. Die zouden drie keer op evenveel dagen tijd tot bij het slachtoffer geweest zijn, maar legden de link tussen de ziektekenmerken en de slecht werkende ketel niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Justitie, verwarmingsketel, Brussels parket

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni