Schietpartij in Sint-Gillis was vermoedelijk afrekening

© Beliris
| De schoten werden gelost op de Jacques Franck Square in Sint-Gillis.

De schietpartij in Sint-Gillis van donderdag was vermoedelijk een wraakactie, zo meldt het Brussels parket. In de Fontainasstraat werden drie schoten gelost op een voertuig. De lichtgewonde bestuurder werd in shock afgevoerd, maar verliet het ziekenhuis intussen al.

Omstreeks 17 uur donderdagnamiddag was er een schietpartij in de omgeving van de Jacques Franck Square. Getuigen hoorden schoten in de Fontainaisstraat. Een schutter loste met een Riot gun drie kogels op een voertuig, ter hoogte van de deur.

"Het mag een wonder heten dat de chauffeur van de wagen slechts licht gewond is geraakt", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Hij werd in shocktoestand naar het ziekenhuis gevoerd. In de loop van de avond mocht hij het ziekenhuis evenwel al verlaten."

Er is een opsporingsonderzoek gestart voor poging tot doodslag. Het parket van Brussel gaat uit van een afrekening en is drie verdachten op het spoor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?