Schooldirectrice in Sint-Lambrechts Woluwe verdacht van diefstal

© Google Street View

De directrice van de gemeentelijke school Van Meyel in Sint-Lambrechts-Woluwe wordt verdacht van diefstal. Zo zou ze onder meer het geld, verdiend tijdens de kerstmarkt in 2018, nooit op de schoolrekening hebben gestort. In totaal zou het om zo'n 2.700 euro gaan. Dat meldt BX1.

Leerkrachten en ouders van leerlingen van de gemeentelijke school Van Meyel in Sint-Lambrechts-Woluwe klagen al langer over verdachte geldtransacties bij de directie. Zo zou het geld dat verdiend werd tijdens de kerstmarkt in 2018, een bedrag van 1.250 euro, min 450 euro kosten, simpelweg verdwenen zijn, nadat de directrice het mee naar huis pakte.

Bovendien noteerden leerkrachten nog meer vreemde transacties met de bankrekeningen van de school. In totaal zou het om een bedrag gaan van om en bij de 2.700 euro aan kosten dat de directrice niet kan verantwoorden.

Het lerarenkorps, gealarmeerd door de situatie, bracht burgemeester Olivier Maingain (Défi), tevens bevoegd voor het Franstalig onderwijs, op de hoogte. Hij laat weten dat een procedure lopende is, en dat de zaak wordt opgevolgd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?