Schoolmeisje bedreigd met bijl aan Karreveld

© Gemeente Sint-Agatha-Berchem
| Een overbuur van de École Secondiare Plurielle Karreveld viel de scholieren lastig. Wat de aanleiding was van het incident is niet duidelijk.

Leerlingen van de Franstalige middelbare school ESP Karreveld in Sint-Jans-Molenbeek zijn vrijdag na de les lastiggevallen door een agressieve buurtbewoner. De man deelde enkele klappen uit en zou een schoolmeisje zelfs bedreigd hebben met een bijl.

Toen de kinderen uit het eerste middelbaar van de school op de bus wachtten, stormde een overbuur van de Franstalige school in de Gentsesteenweg op het groepje af. Eerst zou hij hen uitgescholden hebben en een van de leerlingen geslagen hebben.

Nadien keerde hij huiswaarts om niet veel later met een bijl terug te keren. De politie was er echter snel bij en greep tijdig in. Het schoolmeisje dat werd aangevallen werd samen met haar ouders naar een ziekenhuis doorverwezen. Ze liep geen ernstige verwondingen op.

De kinderen en docenten zijn wel in shock door het voorval. “Een ondersteuningscel van de politie gaat maandag naar school”, zegt burgemeester Françoise Schepmans (MR) aan Sudpresse. "De nodige maatregelen zullen genomen worden om de veiligheid van de kinderen te garanderen."

Het is niet bekend wat de man bezielde. Dat moet het onderzoek uitwijzen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?