Sint-Gillis: twee voertuigen van veiligheidsdiensten in brand gestoken in 24 uur

20190906_uitgebrande_politiewagen_Sint-Gillisvoorplein

Onbekenden hebben deze middag geprobeerd een militair voertuig in brand te steken in de buurt van het Zuidstation. Dat is al het tweede geval van brandstichting bij een voertuig van de autoriteiten in 24 uur. De feiten speelden zich af op klaarlichte dag, voorlopig is er niemand opgepakt, meldt de politie Brussel Zuid.

“Rond 13u hebben onbekenden geprobeerd een voertuig van de militairen in brand te steken aan het Marcel Broodhaersplein”, zegt de woordvoerster van de lokale politie. “Dat is niet gelukt, het voertuig is nog steeds rijvaardig.” Wie achter de brandstichting zit, is voorlopig nog onduidelijk. Het gaat om een vrachtwagen voor personeelstransport die wordt ingezet bij de ‘Operatie Vigilant Guardian’, de maatregel van de regering om militairen in te zetten op straat.

“Het gaat om een kleine brand”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Een getuige heeft de brandstichting gezien en heeft kunnen ingrijpen. Het vuur was meteen gedoofd en de schade is zeer beperkt gebleven. Aangezien het om brandstichting aan een militair voertuig gaat, heeft het parket een deskundige aangesteld om de brand te onderzoeken. Er loopt een onderzoek om de dader of daders te identificeren.”

Aangezien beide onderzoeken nog lopen, kan het parket ook nog niet laten weten of de twee zaken met elkaar verband houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?