Politiewagen aan Sint-Gillisvoorplein in brand gestoken

Updated: 06-09-2019 - 10:39

Vlakbij het Voorplein van Sint-Gillis is donderdagavond een wagen van de lokale politie uitgebrand. Het gaat om een voertuig van de nabijheidspolitie Uneus, zo verneemt onze redactie. Volgens het parket is er kwaad opzet in het spel.

Het voertuig van Uneus stond geparkeerd in de Kuulkappersstraat, tussen het politiecommissariaat en de Sint-Gilliskerk aan het Voorplein. Omstreeks 21.30 uur vatte de politiewagen van de politiezone Zuid vuur. De gespecialiseerde eenheden van de lokale politie kwamen ter plaatse. De vlammen werden geblust, maar het voertuig liep onherstelbare schade op. Het incident lokte veel nieuwsgierige toeschouwers.

Zowel de politie als het parket openden een onderzoek naar de brand. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het vuur aangestoken is. "Er is nog geen verdachte geïdentificeerd en er is nog geen duidelijkheid over de aanleiding van de brandstichting. Het onderzoek loopt nog", zegt parketwoordvoerster Willemien Baert.

Kat-en-muisspel

Vermoedelijk werd de brand aangestoken door jongeren uit de wijk, die wel vaker in aanvaring komen met de nabijheidspolitie van Sint-Gillis. Zo zou het hoofd van Uneus persoonlijke bedreigingen ontvangen hebben. De jongeren en hun ouders betichten de politie dan weer van machtsmisbruik.

In een recent verleden was het politiecommissariaat van Sint-Gillis al eens het doelwit van vandalen. Toen werd met voetzoekers de achterruit van een priv├ęwagen van een agent verbrijzeld en plantte men een molotovcocktail in een vuilnisbak naast het gebouw. Door een gebrek aan bewijzen werden destijds twee jonge verdachten vrijgelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?