| Het Jacques Franckplein in Sint-Gillis.

Jongeren viseerden hoofd nabijheidsbrigade in Sint-Gillis

05/01/2018

De twee verdachten van 13 en 15 jaar oud die werden opgepakt na twee opeenvolgende incidenten aan het commissariaat in Sint-Gillis, zijn vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Intussen maakt de politie zich wel zorgen over het geweld en de bedreigingen aan het adres van de adjunct-hoofdinspecteur van de nabijheidspolitie Uneus.

De twee jongeren werden opgepakt nadat dinsdagavond eerst een autoruit van een politiewagen aan het commissariaat op het Sint-Gillisvoorplein sneuvelde door enkele voetzoekers, en even later ook een molotovcocktail buiten datzelfde commissariaat nog net kon geblust worden. Door een gebrek aan bewijzen, onder meer door de onduidelijke beelden van de veiligheidscamera’s, werden de twee jongens opnieuw vrijgelaten.

De twee opgepakte jongeren zouden deel uitmaken van een bende die actief is in de wijk rond de Jacques Francksquare, vlakbij de Hallepoort in Sint-Gillis. Volgens Het Nieuwsblad zouden ze daar gekend staan voor diefstal, drugshandel, slagen en verwondingen en het bezit van verboden wapens.

Jongeren bedreigen hoofdinspecteur

De jongeren hebben het vooral op de lokale nabijheidspolitie Uneus en diens vrouwelijke adjunct-hoofdinspecteur gemunt. Zo zou er bij een eerdere controle al Facebookfoto’s van die inspecteur zijn gevonden op de gsm’s van enkele bendeleden en zijn er ook Youtube-filmpjes te vinden waarop de jongeren al rappend de hoofdinspecteur bedreigen. Ook de nummerplaat ‘DDG’ van een van de anonieme wagens van de brigade wordt daarin genoemd.

Volgens de politie kunnen de jongeren hun gang gaan omdat het parket te mild zou optreden. “We begrijpen de frustratie van de politiemensen daar”, zegt Denis Goeman van het Brussels parket aan Het Nieuwsblad. “Maar om verdachten aan te houden hebben we bewijzen nodig en die hebben we momenteel niet.” Het onderzoek gaat wel verder en het parket hoopt snel de daders te kunnen vatten en vervolgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving, molotovcocktail, bendes

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni