| Slachtoffervereniging Life4Brussels betoogt in Brussel voor een nationaal garantiefonds, dat meteen hulp en uitkeringen biedt.

Proces aanslagen

Sommige slachtoffers van aanslagen overwegen om veroordeelden te ontmoeten

© belga
20/09/2023

Sommige slachtoffers van de terroristische aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem overwegen om de veroordeelden te ontmoeten. Ze hopen zo een antwoord te krijgen op verschillende vragen die bleven na het proces van zeven maanden.

"Een tiental slachtoffers gaf tot nu toe te kennen dat ze veroordeelden willen ontmoeten", zegt Jamila Adda, voorzitster van slachtoffercollectief Life4Brussels, die daarmee een bericht van regiozender Bx1 bevestigt. "De ontmoeting is van fundamenteel belang voor sommigen, die na het proces met veel woede achterbleven. De veroordeelden ontmoeten heeft een cathartisch effect."

'Geen haast'

Ook verschillende leden van slachtofferorganisatie V-Europe maken de overweging, zegt Philippe Vansteenkiste, directeur van V-Europe. "Maar we geven iedereen de tijd om het proces te verteren, er is geen haast. Het is een stap waar goed over nagedacht moet worden."

Life4Brussels ziet dat anders en heeft het over een race tegen de klok, omdat een of meerdere veroordeelden opnieuw naar Frankrijk overgebracht zullen worden. "We gaan contact opnemen met de Belgische en Franse ministers van Justitie om de transfer te vertragen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni