Spaanse minderjarigen opgepakt in Schaarbeek op verdenking van moord

© Photonews
| (archiefbeeld)

Het FAST-team van de politie, dat voortvluchtigen opspoort, heeft dinsdag twee Spaanse jongeren opgepakt. Een van hen zou zijn moeder vermoord hebben.

Het Fugitive Active Search Team (FAST), dat voortvluchtigen opspoort, heeft dinsdagmorgen in hotel Bentley in Schaarbeek twee Spaanse minderjarigen gearresteerd die geseind stonden voor moord. Dat meldt de federale politie woensdag.

Spanje had de twee jongeren internationaal geseind voor de moord op de 53-jarige moeder van een van de twee. De jongen van 16 zou zijn moeder gewurgd hebben omdat ze zijn smartphone had afgenomen.

Op dinsdag 14 mei werd de moeder als vermist opgegeven in haar woonplaats in Mallorca. Haar zoon was de laatste die haar levend had gezien. Een dag later werd het lichaam van de vrouw teruggevonden in een garage dichtbij haar woning. Het lichaam zat in een plastic zak en vertoonde tekenen van geweld.

Onmiddellijk daarna bleek dat de zoon naar Barcelona was gevlucht met zijn vriendinnetje J.C. Op 15 mei namen ze het vliegtuig naar Brussel. Daar leefden ze ondergedoken tot hun arrestatie door het Fugitive Active Search Team (FAST).

De onderzoeksrechter in Brussel plaatste beide minderjarigen onder aanhoudingsbevel, met het oog op hun overlevering aan het Spaanse gerecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?