Stad Brussel stelt zich burgerlijke partij voor aangevallen schoolbegeleidster

© PhotoNews

Het stadsbestuur van de stad Brussel zal zich burgerlijke partij stellen tegen de vrouw die op 3 september een begeleidster van het Institut des Arts et Métiers aanviel op school. Dat meldt Nicolas Manzone, woordvoerster van schepen voor Franstalig Openbaar Onderwijs Faouzia Hariche. De gemeenteraad heeft maandagavond die beslissing goedgekeurd.

Het incident deed zich voor op 3 september toen de moeder van een leerlinge zich op de school aanbood om haar dochter opnieuw in te schrijven. De vrouw gedroeg zich daarbij verbaal bijzonder agressief, zodat het personeel haar vroeg de school te verlaten.

Daarop wierp de vrouw zich op één van de aanwezigen, een 33-jarige socio-professionele insertiebegeleidster, diende haar verschillende slagen toe en trok aan haar haren en kleren. Het slachtoffer liep bij het incident verschillende blauwe plekken op maar geen breuken, en is zes dagen arbeidsongeschikt.

De vrouw werd opgepakt en woensdag voorgeleid bij een parketmagistraat. Die besloot haar meteen te dagvaarden voor de correctionele rechtbank. Daar moet de vrouw zich nu op 24 september verantwoorden.

Volgens de woordvoerster van schepen Hariche is het de ernst van de feiten die de stad ertoe heeft aangezet zich burgerlijke partij te stellen. Ook wil het stadsbestuur zich solidair tonen met het onderwijzend personeel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?