De Brusselse zakenman Stéphan Jourdain is maandag door de correctionele rechtbank van Brussel tot achttien maanden voorwaardelijk veroordeeld wegens financiële inbreuken. Hij werd wel vrijgesproken van de meeste aanklachten tegen hem.

Jourdain is de stichter van de Brusselse zakenclub Cercle de Lorraine (Club van Lotharingen) en ex-eigenaar van de Tuinen van Annevoie. Hij moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, misbruik van vennootschapsgoederen, verduistering, frauduleus bankroet en het organiseren van insolvabiliteit bij zijn talrijke ondernemingen de afgelopen achttien jaar.

De zakenman, die altijd heeft gesteld onschuldig te zijn, werd maandag vrijgesproken van de meeste aanklachten tegen hem. Wel werd hij schuldig bevonden aan enkele inbreuken die verband hielden met het faillissement van de bvba Fond'Roy. Hij werd daarom veroordeeld tot achttien maanden voorwaardelijk. Jourdain heeft al aangekondigd dat hij in beroep zal gaan tegen zijn veroordeling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni