Studente legt klacht neer tegen taxichauffeur voor verkrachting

© PhotoNews
| De vrouw zou onderweg naar huis zijn aangerand door een taxichauffeur.

Op 15 november zou een studente het slachtoffer zijn geworden van een aanranding en verkrachting door een taxichauffeur. De jonge vrouw was op dat moment naar huis na een avondje stappen in Brussel. Het parket van Brussel bevestigt dat de vrouw klacht heeft neergelegd en dat er een gerechtelijk onderzoek is geopend, maar wil verder geen details kwijt.

De vrouw had in de vroege ochtend een taxi besteld nadat ze was gaan feesten in een Brusselse nachtclub. Die kwam haar ophalen voor de deuren van de discotheek, waarna de taxi vertrok richting het huis van de studente. Onderweg naar daar zou de taxichauffeur haar hebben verkracht, zo staat te lezen op de website van La Capitale.

Eerder in november werd ook al een studente aan de ULB aangerand toen ze op zoek was naar vervoer richting huis. Dat gebeurde door een persoon die zich valselijk uitgaf als chauffeur bij vervoersdienst Collecto. De dader, een 44-jarige man die luistert naar de naam Yacine B., kon worden opgespoord en zit in afwachting van zijn straf in voorlopige hechtenis.

Minister-president Rudi Vervoort (PS) bevoegd voor taxibeleid, heeft vrijdag nog in het parlement strenger toezicht aangekondigd op sexuele agressie, in het bijzonder voor Uber-chauffeurs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?