Sven Mary advocaat Salah Abdeslam correctionele rechtbank justitiepaleis proces Driesstraat Vorst 2

| Sven Mary

Sven Mary zal Salah Abdeslam niet verdedigen in Parijs

© Belga
31/08/2021

Advocaat Sven Mary (49) zal Salah Abdeslam (31) dan toch niet bijstaan op het grote terrorismeproces in Parijs, dat op 8 september start en acht maanden zal duren. Dat zegt hij in een interview met De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Mary zegt dat hij voor zijn dochtertjes heeft gekozen; Tijdens het eerdere proces van Abdeslam in Brussel kregen de kinderen van de advicaat dagenlang politiebescherming. "Mijn oudste van 12 is nog altijd angstig", zegt Mary, voor wie het praktisch en financieel ook niet haalbaar.

Mary heeft Abdeslam met een brief op de hoogte gebracht. Abdeslam valt niet zonder advocaat, want hij heeft nog zijn Franse advocaten Olivia Ronen en Martin Vettes. Van een definitieve breuk is overigens geen sprake. "Abdeslam weet dat hij op mij kan rekenen op het proces in België over de aanslagen in Zaventem en Maalbeek."

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni