Correctionele Rechtbank  Brussel opening proces Salah Abdeslam en Sofiane Ayari schietpartij Vorst Driesstraat terreuronderzoek aanslagen Brussel advocaat Sven Mary

| Sven Mary

Sven Mary verdedigt agenten na overlijden Adil in Anderlecht

© BRUZZ
16/04/2020

De twee politiemannen die vorige vrijdagnacht in het voertuig zaten dat in botsing kwam met de 19-jarige Adil , worden verdedigd door advocaat Sven Mary. “Zij voelen zich zelf slachtoffer, en zijn diep onder de indruk. Zowel van het ongeluk zelf, als van het feit dat sommigen hen beschuldigen.”

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Sven Mary noemt de dood van Adil verschrikkelijk, maar vindt dat van de politieke recuperatie ook. Volgens de advocaat pookte staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-SP.A) ‘de boel op’ door zich luidop vragen te stellen bij de politieachtervolging.

“De twee slachtoffers van dienst daarbij waren de twee politiemannen, en bij uitbreiding al hun collega’s die in de klappen deelden,” zegt Mary. “Die politiemensen voerden uit wat de regering had beslist.”

“Bovendien ontbrak elke nuance in dat bericht,” vervolgt Mary. “De politie heeft die jongen niet aangereden. Die jongeman heeft hen aangereden.” Smet liet eerder al weten dat zijn bericht verkeerd begrepen was. “Ik heb alle respect voor het werk van de politie,” klonk het. “De post was sereen en op een genuanceerde manier bedoeld.”

Onderzoek

Volgens de advocaat zijn de politiemannen – met acht en vijftien jaren dienst op de teller – diep onder de indruk, niet enkel van het ongeluk, maar ook van hoe sommigen hen beschuldigen.

De familie van Adil stelde zich burgerlijke partij, en het Brusselse parket startte een onderzoek naar onvrijwillige doodslag. “Laat ons daarover heel duidelijk zijn,” zegt Mary. “Wij zijn minstens even blij dat er een onderzoeksrechter is aangesteld. We hopen heel snel het definitieve verslag van de verkeersdeskundige te hebben.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel, Justitie, Samenleving, Adil, Sven Mary, Pascal Smet, politieagent

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni