Taskforce moet identiteit relschoppers achterhalen

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene stelt opnieuw een taskforce samen die de identiteit moet achterhalen van de relschoppers vrijdag schade hebben aangericht. Tijdens de gele hesjes-betoging sneuvelde heel wat straatmeubilair en werden ook twee politiewagens in brand gestoken. De taskforce werd al eens met succes ingeschakeld na de WK-rellen van november 2017.

De politie deed na de rellen van afgelopen vrijdag een oproep op sociale media om foto's en videobeelden door te sturen naar de lokale recherche van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene. Die beelden zullen worden onderzocht door een speciale taskforce, bestaande uit verschillende diensten van de lokale politie.

"We hebben die taskforce al eerder opgericht, na de onlusten van november 2017," zegt politiewoordvoerder Ilse Van de Keere. "En met succes. We hebben toen veel mensen kunnen identificeren. We hopen opnieuw op zo'n succes."

De oproep is volgens Van de Keere goed opgevolgd. De politie onderzoekt op dit moment de beelden, die zowel komen van professionele bewakingscamera's als van toevallige passanten of andere politie-agenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?