Taskforce rond rellen moet daders zo snel mogelijk identificeren

© BRUZZ

Naar aanleiding van de rellen in Brussel-centrum zaterdagnacht heeft de lokale politie in overleg met het parket een gerechtelijke taskforce opgericht. De taskforce moet de daders van de rellen en plunderingen zo snel mogelijk identificeren. Tot nu toe is immers nog maar één iemand aangehouden, die later werd vrijgelaten door gebrek aan bewijs.

Het Brusselse parket tilt zwaar aan de feiten, meldt het in een persbericht, en zal na een positieve identificatie overgaan tot vervolging van de daders, als men over voldoende elementen beschikt die de personen aan de rellen en/of plunderingen kunnen linken.

Alle beeldmateriaal over de rellen en plunderingen mag overgemaakt worden aan de gerechtelijke taskforce van de lokale politie via zpz.polbru.info@police.belgium.eu. Het gaat zowel om foto’s als videobeelden.

De lokale politiezone heeft ook een telefoonnummer geopend 02/279.79.09 dat tot komende vrijdag 24 uur op 24 operationeel is. Iedereen kan op dit nummer terecht met informatie over eventuele verdachten van de rellen en plunderingen van afgelopen nacht.

Wie zelf het slachtoffer geworden is van of schade geleden heeft door de rellen en plunderingen kan terecht op het hoofdcommissariaat van de lokale politie aan de Kolenmarkt 30, dat 24 uur op 24 open is en bereikbaar op het nummer 02/279.77.11.

Tot op heden werd er één persoon gerechtelijk aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket. Deze persoon werd na verhoor weer vrijgelaten aangezien er op dit moment onvoldoende elementen beschikbaar zijn om een verdere aanhouding of onmiddellijke dagvaarding te verantwoorden.

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?