Francken wil relschoppers identificeren met 'fast team’ van DVZ

© Theo Francken

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft vandaag tijdens de voorstelling van zijn beleidsnota voor 2018 ook de oprichting van een ‘fast team’ aangekondigd. Die hun missie bestaat erin om bij rellen zoals afgelopen zaterdag personen op te sporen die illegaal op Belgisch grondgebied verblijven.

Het speciale interventieteam wordt toegevoegd aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en kwam er op vraag van de gemeenten en lokale politieafdelingen. De afdeling zal ook worden ingezet bij incidenten op het openbaar vervoer en treinstations.

Kir: 'Maatregel zorgt voor amalgaam'
Bij de oppositie verzetten ze tegen deze ‘stigmatiserende en populistische maatregel’. Burgemeester van Sint-Joost-ten-Node en Kamerlid Emir Kir (PS) zegt dat ‘de autoriteiten van de landen van de daders zich al negatief hebben uitgesproken over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag’. “Francken creëert op deze manier een amalgaam en dat kan nooit de bedoeling zijn. Het is best dat hij zich met zijn eigen dossiers bezighoudt”, zo zegt Kir aan Le Soir.  

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?