Terrasrijder blijft in de cel: 'Beslissingsvermogen zwaar aangetast tijdens rit'

© Chris Verhaeghe
17/11/2022

De man die eind augustus met een bestelwagen was gereden op verschillende terrassen in het centrum van Brussel, blijft in de cel. De kamer van inbeschuldigingstelling verlengde zijn aanhouding voor een periode van twee maanden.

Intussen is ook het psychiatrisch verslag afgerond. Daaruit blijkt dat het beslissingsvermogen van de verdachte was aangetast op het moment van de feiten.

Poging tot doodslag

Op 26 augustus werd de Sint-Michielsstraat in Brussel opgeschrikt door een bestelwagen die aan hoge snelheid rakelings langs enkele terrassen reed. Zes mensen raakten door het manoeuvre lichtgewond. De bestuurder sloeg op de vlucht en liet het voertuig enkele straten verderop achter. Hij vluchtte naar Antwerpen, waar hij enkele uren later werd opgepakt.

Na zijn verhoor werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel, die besliste om hem aan te houden op verdenking van poging tot doodslag.

Psychiatrisch onderzoek

Drie maanden na de feiten is het onderzoek bijna afgerond. Bronnen dicht bij het onderzoek melden dat de verdachte intussen psychiatrisch werd onderzocht. Uit het verslag blijkt dat het beslissingsvermogen van de man op het moment van de feiten zwaar was aangetast door zijn geestestoestand.

De verdachte verscheen vorige week voor de kamer van inbeschuldigingstelling, die besliste om zijn aanhouding te verlengen. De man blijft dus nog minstens twee maanden in de cel. Eens het onderzoek is afgerond, is het aan de raadkamer om te beslissen of de man wordt doorverwezen naar de rechtbank. De raadkamer kan ook beslissen om de man te laten interneren, indien hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni