Tien maanden cel voor Brusselaar die behoefte doet in winkelstraten aan de kust

f0c94065-capture.png
© Google maps
| De beklaagde werd meermaals betrapt toen hij in de Kerkstraat in Blankenberge zijn behoefte deed.
© Google maps
| De beklaagde werd meermaals betrapt toen hij in de Kerkstraat in Blankenberge zijn behoefte deed.

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 62-jarige Brusselaar tot tien maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor openbare zedenschennis. D.D. deed in meerdere winkelstraten aan de kust zijn behoefte op straat. De beklaagde had in eerste instantie een straf met uitstel gekregen, maar lapte zijn voorwaarden aan zijn laars.

D.D. werd meermaals betrapt toen hij in de Kerkstraat in Blankenberge zijn behoefte deed. Daarnaast bevredigde de beklaagde zichzelf ook eens in het openbaar. Voor die feiten veroordeelde de Brugse strafrechter hem in het najaar van 2019 tot zes maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Ondertussen sloeg de wildkakker echter opnieuw toe in Koksijde, Knokke en De Panne. In dat kader werd hij in maart 2022 door de Veurnse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van openbare zedenschennis.

Volgens het openbaar ministerie deed D. zijn grote en soms ook zijn kleine behoefte vlak voor uitstalramen van winkels, waardoor klanten, passanten en kinderen alles konden zien gebeuren. De correctionele rechtbank van Veurne veroordeelde hem in mei 2022 uiteindelijk tot tien maanden cel, opnieuw met probatieuitstel. De zestiger moest zich onder andere laten begeleiden voor zijn alcoholprobleem.

Het openbaar ministerie vroeg op 17 oktober 2023 echter om de voorwaarden van de beklaagde in te trekken. D.D. zou nog steeds geen vast adres hebben en nog steeds te veel alcohol drinken. Zo werd hij opnieuw meermaals bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap. In die omstandigheden verzette de verdediging zich niet tegen de herroeping van het probatieuitstel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?