Tientallen tarantula's en een python in appartement Evere

tarantula_front_view.jpg
© Wikimedia Commons
| Een tarantula (archiefbeeld).
© Wikimedia Commons
| Een tarantula (archiefbeeld).

Agenten van de zone Noord hebben vorige week tientallen tarantula’s, vier schildpadden, drie schorpioenen en een python aangetroffen in een appartement in Evere. Er bevonden zich ook tientallen cannabisplanten in de flat. Twee personen werden opgepakt.

Op woensdag 26 januari 2022 werd de lokale politie van Brussel Noord ingelicht over een sterke cannabisgeur die afkomstig was van een gebouw in Evere. In het betrokken appartement bevonden zich een vader en zijn meerderjarige zoon.

De politie trof er in totaal 228 gram cannabis, 37 cannabisplanten en meerdere lampen aan die gebruikt werden voor de teelt. Daarnaast telde de politie nog 52 tarantula’s, een pythonslang, drie schorpioenen, vier schildpadden, twee baardagamen en 16 kevers. Zowel de drugs als de dieren werden in beslag genomen.

Twee personen werden van hun vrijheid beroofd wegens teelt van verdovende middelen en inbreuken op de dierenwelzijnswetgeving, aldus de politie. Later werden ze na verhoor vrijgelaten op vraag van de magistraat van het parket van Brussel. Het onderzoek is nog lopende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?