Tot 500 pv's per dag op autoluwe Elsensesteenweg

© Saskia Vanderstichele
| Behalve bussen, taxi's, leveranciers en hulpdiensten zijn er geen vierwielers welkom op de Elsensesteenweg (archiefbeeld).

Sinds juli mogen enkel taxi's, bussen, leveranciers en omwonenden het autoluwe gedeelte van de Elsensesteenweg nog gebruiken. Toch hebben heel wat andere autobestuurders dat nog niet helemaal begrepen. De gemeente Elsense schrijft dagelijks tot 500 pv's uit om ongewenste chauffeurs te bestraffen.

Dat schrijft La Capitale dinsdag.

In het tweede weekend van juli werd de vernieuwde Elsensesteenweg opnieuw geopend. Het zou een autoluwe voetgangerszone worden, waarin enkel taxi's, bussen, leveranciers voor de winkels en omwonenden welkom waren.

Gemeentewerkers hielden gedurende anderhalve maand elke dag de wacht om automobilisten te wijzen op de gewijzigde verkeerssituatie. Vanaf augustus werden waarschuwing gegeven en de preventiecampagne werd zelfs verlengd. Maar het mocht niet baten.

500 pv's per dag

"We dachten dat het aantal inbreuken vanaf midden september zou afnemen, maar nieuwe auto's blijven van overal en nergens toestromen", zegt Elsens ambtenaar Bertrand de Buisseret, die sinds oktober boetes uitschrijft op basis van camerabeelden.

Dagelijks zouden er gemiddeld 500 pv's opgesteld worden. De meeste inbreuken gebeuren in de ochtend en in de avond, maar ook in het weekend. Een ongeoorloofd ritje door de autoluwe zone rond de Elsensesteenweg kan je op een boete van 58 euro komen te staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?