Tot 8 jaar gevangenisstraf voor gedwongen prostitueren van meisjes

© Belgaimage
| Een advocaat op het mozaïek van het justitiepaleis.

De rechtbank van Brussel heeft vrijdag straffen van 300 uur werkstraf tot acht jaar gevangenisstraf uitgesproken voor vier personen die beschuldigd werden van de uitbuiting van jonge vrouwen. Ze werden schuldig bevonden van het gedwongen prostitueren van minstens vier meerderjarige en vier minderjarige meisjes.

De hoofdbeklaagde werd veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Zijn onmiddellijke aanhouding werd ook bevolen. De rechtbank hield voor de strafmaat rekening met het feit dat het om recidive ging en dat de beklaagde de feiten pleegde terwijl hij voorwaardelijk vrij was.

Een tweede beklaagde kreeg zes jaar gevangenisstraf. Ook zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. Volgens de rechtbank handelde de beklaagde onder het bevel van de hoofdbeklaagde.

De andere beklaagden kregen respectievelijk een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar en een werkstraf van 300 uur.

De vier beklaagden werden schuldig bevonden aan het opzetten van een prostitutienetwerk en het aanzetten van jonge vrouwen, onder wie ook enkele minderjarigen, om seksuele relaties aan te gaan met mannen in een huurappartement in Sint-Gillis.

De slachtoffers waren door de beklaagden ingeschreven op een prostitutiewebsite. Een van hen, 16 jaar op het moment van de feiten, had verteld dat ze twintig tot dertig klanten per dag moest bevredigen. Het was haar getuigenis die het onderzoek op gang bracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?