Twaalfjarige steekt brand aan naast commissariaat Sint-Gillis

© Google Maps
| Een twaalfjarige probeerde dit commissariaat in brand te steken.

Het politiecommissariaat op het Sint-Gillisvoorplein werd woensdagavond opgeschrikt door het brandalarm. Eenmaal ter plaatse ontdekte de brandweer dat er net buiten het gebouw een bundel papieren in vlammen was opgegaan. Die was met opzet in brand gestoken, maar het vuur kwam niet binnen het commissariaat. Een twaalfjarige wordt verdacht van brandstichting.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een brand in de Fortstraat, vlak naast het Sint-Gillisvoorplein. Het brandweerkorps ontdekte daar dat een stapel papieren in brand was gestoken. Via de ventilatieschacht baande de rook zich een weg naar het brandalarm, dat de brandweer automatisch op de hoogte bracht. De aanwezige agenten evacueerden het gebouw.

Het vuur kwam het commissariaat niet binnen en ook de gevel liep amper schade op, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw aan BRUZZ.

Het parket opende een onderzoek voor opzettelijke brandstichting. Uit de geraadpleegde camerabeelden blijkt dat een twaalfjarige de brand heeft aangestoken. De minderjarige verdachte is uit de buurt afkomstig. Een jeugdrechter werd gevorderd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?