Twee agenten geschorst na racistische video

Het Raadsplein in de Anderlechtse wijk Kuregem

Twee agentes van de politiezone Zuid zijn geschorst nadat een video is opgedoken waarin ze zich racistisch uitlieten over mensen in de Anderlechtse wijk Kuregem. In mei werd de chef van de hondenbrigade van dezelfde zone nog beticht van antisemitisme.

De geschorste agentes, een Nederlandstalige en een Franstalige, maakten deel uit van de hondenbrigade, zo schrijft de krant La Capitale, die het nieuws uitbracht. Eerder werd de chef van die brigade al beticht van antisemitisme.

Politiewoordvoerder Marie Verbeke bevestigt dat er een disciplinair onderzoek is gestart naar de twee, die zich racistisch zouden hebben uitgelaten over mensen in de wijk Kuregem in Anderlecht.

Anderlechts burgemeester Eric Tomas (PS) en voorzitter van de politieraad van de zone Zuid, noemt de uitspraken "racistisch en totaal onaanvaardbaar."

Sven Mary, de advocaat van de twee agentes, noemt de zaak een geval van informaticafraude. "Iemand heeft die video van mijn cli├źnten gestolen. Het was een video die enkel voor priv├ęgebruik bedoeld was en bovendien dateert van twee jaar geleden," zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?