De handelszaken rond het station, maar ook de reizigers worden geteisterd door dieven en zakkenrollers

| Zakkenrollers op de treinstations.

De Brusselse politie heeft dinsdag twee mannen opgepakt die kort voordien een treinreiziger hadden bestolen. Het slachtoffer kon de dieven zelf vinden en achtervolgen tot in de Trierstraat dankzij een antidiefstalsysteem dat zijn portefeuille lokaliseerde.

Het slachtoffer was tijdens de treinrit ingedommeld en toen hij wakker werd, merkte hij dat zijn portefeuille verdwenen was. Daarin zat een antidiefstalsysteem waardoor het slachtoffer zijn portefeuille kon lokaliseren verderop in het rijtuig. Twee verdachten gooiden er snel de portefeuille weg en maakten zich uit de voeten. Het slachtoffer kon zijn portefeuille recupereren, maar 650 euro cash geld bleek verdwenen.

Het slachtoffer begaf zich daarop naar de verdachten, maar na wat trek- en duwwerk konden die van de trein stappen en wegvluchten. Het slachtoffer ging hen achterna en verwittigde intussen de politie. Die sloeg er in om de twee verdachten in de Trierstraat op te pakken. Eén van hen had de geldsom van 650 euro nog op zich, maar verklaarde dat dit zijn eigen geld was. De geldsom werd terugbezorgd aan het slachtoffer.

De twee verdachten, twee jongemannen die illegaal in het land verblijven, werden na verhoor vrijgelaten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni