| Buurtbewoners leggen bloemen neer op de plek van het dodelijk schietincident.

Twee verdachten aangehouden na dodelijke schietpartij in Vorst

KVDP
© BRUZZ
08/07/2020
Updated: 08/07/2020 18.57u

Na de dodelijke schietpartij in Vorst afgelopen weekend zijn twee verdachten opgepakt. Zij zijn onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat bevestigt het Brusselse parket aan BRUZZ. Eén van hen wordt verdacht van moord en poging tot moord, maar de schutter zelf is nog niet opgepakt.

Afgelopen weekend vond een schietpartij plaats in de Alfred Orbanstraat in Vorst. Eén twintiger kwam daarbij om het leven, twee andere tieners raakten gewond. Het parket gaat uit van een afrekening in het drugsmilieu.

Intussen zijn ook twee verdachten opgepakt. Dat bevestigt de woordvoerder van het Brusselse parket aan BRUZZ. "Het gaat om Y.B. en B.H., beiden geboren in 1998", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.

De eerste verdachte wordt verdacht van moord en poging tot moord. Het zou wel niet gaan om de schutter zelf, maar een handlanger. De schutter is dus nog niet opgepakt. "De andere verdachte is opgepakt voor oudere feiten, waaronder bedreigingen die verband houden met dezelfde context", aldus Goeman nog.

Daders en slachtoffers uit Brussel

Zowel de slachtoffers als de dader(s) zijn Brusselaars, bevestigt het parket verder aan onze redactie. Over de toestand van de twee slachtoffers die de schietpartij overleefden geeft het parket geen verdere informatie.

Na de schietpartij deden in de buurt geruchten de ronde dat de verdachten naar Frankrijk waren gevlucht. Daarover geeft het parket geen commentaar. "Er zijn nog verschillende onderzoeksdaden aan de gang om andere verdachten op het spoor te komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie, schietpartij, drugsbende, Brussels parket, Orbanwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni