Woensdagavond 29 maart 2023, politie onderzoekt de betrokken wagen op het kruispunt van de Woluwe- en Tervurenlaan.

Twee verdachten in de cel voor moord in Sint-Pieters-Woluwe

© Belga
15/11/2023

Twee verdachten zijn vorige maand opgepakt voor de moord op een 38-jarige man, die 29 maart jongstleden plaatsvond in Sint-Pieters-Woluwe. De twee zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en de raadkamer heeft intussen hun voorlopige hechtenis al met een maand verlengd.

Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten vonden woensdagavond 29 maart plaats omstreeks 21.05 uur, op het kruispunt van de Tervurenlaan en de Woluwelaan. Het slachtoffer, de 38-jarige D.K., reed er met een zwarte Renault Captur op de Tervurenlaan, komende van Brussel. Ter hoogte van het kruispunt met de Woluwelaan, in de nabijheid van het trammuseum in Sint-Pieters-Woluwe, werd zijn wagen meermaals beschoten. De man overleed ter plaatse.

Het Brusselse parket opende meteen een gerechtelijk onderzoek, liet verschillende getuigen verhoren en camerabeelden opvragen, en liet het labo van de federale politie ter plaatse komen, maar maandenlang bleef het stil rond het dossier. Begin oktober werden echter twee verdachten opgepakt.

"Wij kunnen bevestigen dat op 3 oktober twee personen, D.R. et N.Y., onder aanhoudingsbevel werden geplaatst door de onderzoeksrechter voor moord", zegt parketwoordvoerder Stefan Vandevelde. "De raadkamer heeft de verdere aanhouding bevestigd."

Over het motief voor de feiten bestaat nog geen duidelijkheid. Aan La Capitale liet de advocaat van één van de verdachten, meester Xavier Carrette, alvast weten dat zijn cliënt elke betrokkenheid bij de feiten ontkent.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni