| Het Bethlehemplein in Sint-Gillis, waar bijna een jaar geleden een steekpartij het leven van één slachtoffer kostte.

Twee verdachten opgepakt voor dodelijke steekpartij Bethlehemplein

© BRUZZ
18/10/2023

Bijna elf maanden na de dodelijke steekpartij op het Bethlehemplein in Sint-Gillis zijn twee vermoedelijke daders aangehouden. Ze werden opgepakt in Portugal en worden aan België uitgeleverd. Dat bevestigt het Brussels parket.

Bij de steekpartij, die plaatsvond op 28 november 2022 omstreeks 18.20 uur op het Bethlehemplein, liet een 20-jarige man het leven. Die avond speelde Brazilië op het WK voetbal in Qatar een wedstrijd tegen Zwitserland. Volgens HLN zou er toen een ruzie zijn ontstaan tussen het slachtoffer Mouad El Ghrich en de twee Braziliaanse verdachten, Jefferson P.M. (21) en Igor C.M. (24). El Ghrich zou de twee gevraagd hebben te stoppen met bommetjes en vuurwerk af te steken. C.M. zou daarop El Ghrich met een mes in de borst geraakt hebben.

Na de feiten zouden de twee verdachten naar Portugal gevlucht zijn, waar ze uiteindelijk werden aangehouden. Het Brussels parket bevestigt dat twee verdachten in Portugal zijn opgepakt en dat zij aan België uitgeleverd zullen worden.

In de Braziliaanse krant Folha do Progresso zegt Eduardo Mauricio, de advocaat van de verdachten, dat zijn cliënten ontkennen dat ze de daders zijn. Volgens hem zouden ze wel op het plein aanwezig zijn geweest, maar het slachtoffer niet hebben neergestoken. Verder verklaart hij dat de twee destijds naar Portugal zijn gevlucht omdat ze doodsbedreigingen zouden hebben gekregen nadat hun gezichten op sociale media verschenen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni