Twee doden en twee gewonden bij meerdere steekpartijen in Brussel

Steekpartij Betlehemplein
© BRUZZ
© BRUZZ
Updated: 28-11-2022 - 21:46

Bij twee steekpartijen, in Sint-Jans-Molenbeek en Sint-Gillis, zijn maandagavond twee doden gevallen. Volgens Brussel Zuid zijn er bij andere steekpartijen in Anderlecht nog twee gewonden gevallen. Er zou geen verband zijn tussen de verschillende incidenten.

Het Brusselse parket heeft drie onderzoeken geopend nadat maandagavond op een half uur tijd twee doden en twee gewonden zijn gevallen bij drie verschillende steekpartijen. “Er zijn geen aanwijzingen dat de feiten gelinkt zijn of dat het gaat om terrorisme”, zegt woordvoerster Willemien Baert.

Het eerste incident vond omstreeks 18.00 uur plaats op de Veeweydekaai in Anderlecht. Daar viel een onbekende twee mensen (man van 62 jaar en man van 28 jaar) aan. “Beide slachtoffers raakten gewond, een van hen is er erg aan toe”, meldt Willemien Baert van het Brusselse parket. De omstandigheden van de steekpartij zijn op dit moment niet duidelijk. De lokale politie spoort de dader op en doorzocht onder andere de campus van de CERIA-school in de buurt.

Iets minder dan een half uur later, omstreeks 18.20 uur vond dan een tweede steekpartij plaats, op het Bethlehemplein in Sint-Gillis. Die kostte het leven aan één (man van 20 jaar) van de betrokkenen, maar ook over de juiste toedracht van deze feiten bestaat nog geen duidelijkheid. “Ook hier zijn de omstandigheden nog niet gekend”, zegt Baert. “Het parket gaat ter plaatse afstappen, samen met een wetsdokter en de technische recherche van de federale politie. Er zijn voorlopig geen elementen die wijzen op een link tussen de steekpartij in Sint-Gillis en die in Anderlecht of op een terroristisch motief.”

In Sint-Jans-Molenbeek viel rond 18.30 uur een tweede dodelijk slachtoffer bij een steekpartij. In een opvangcentrum in de De Koninckstraat kregen twee mannen het met elkaar aan de stok. Een van hen haalde tijdens het gevecht een mes boven en doodde daarmee de andere man. “Het klopt dat ook daar een dode is gevallen”, aldus parketwoordvoerster Willemien Baert. “De vermoedelijke dader kon worden opgepakt. Het onderzoek naar de feiten is lopende. Het parket zal ter plaatse afstappen met de onderzoeksrechter, een wetsdokter en het labo van de federale politie."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?