Uitbater krijgt werkstraf voor brandstichting in eigen meubelzaak

© KVDP / BRUZZ

De uitbater van de meubelzaak, die in februari 2018 in vlammen opging in Sint-Jans-Molenbeek, is door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur. De man heeft altijd ontkend dat hij de brand zelf had gesticht, maar de rechtbank hecht geen geloof aan zijn versie van de feiten.

Op zondag 18 februari 2018 brak er brand uit in de opslagplaats van een meubelzaak in Molenbeek. De hulpdiensten troffen in het gebouw de bewusteloze zaakvoerder aan, die bevangen was geraakt door de rook. Al snel werd duidelijk dat de brand was aangestoken. Volgens het openbaar ministerie stichtte de uitbater van de meubelzaak zelf de brand om het verzekeringsgeld op te strijken.

De beklaagde ontkende dat en verklaarde dat hij ’s morgens bezoek had gekregen van drie onbekende mannen die hem hadden beroofd, bewusteloos hadden geslagen en vervolgens de brand hadden aangestoken.

De rechter hecht geen geloof aan die versie van de feiten. De uitbater werd veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en moet de eigenaar van het pand een schadevergoeding betalen van zo’n 35.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?